کله جوش با بادمجان، غذای سالم و ارزان ایرانی
به گزارش وبلاگ اسبیکو، برای تهیه این غذا می توانید از کشک ساییده شده محلی یا پاستوریزه استفاده کنید یا از کشک های خشک شده محلی که با کمی آب آن را رقیق کرده اید.
کله جوش با بادمجان یکی از غذا های سنتی ایرانی است که از 100 سال پیش بین ایرانی ها مرسوم بود. این غذا بیشتر با نان خشک سرو می شود. کله جوش با بادمجان را می توانید به دو روش سرو کنید یا بادمجان ها را سرخ و در کنار کله جوش سرو کنید یا داخل آن بریزید. در تهیه کله جوش ها از کشک بیشتر استفاده می شود که خواص بی نظیری دارد و برای جلوگیری از پوکی استخوان نیز مناسب است. با وبلاگ اسبیکو همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کله جوش با بادمجان
- کشک 1 پیمانه
- گردو نگینی 2 قاشق غذاخوری
- پیاز 2 عدد
- سیر 4 حبه
- بادمجان 2 عدد
- گوجه 1 عدد
- نعنا خشک 3 قاشق غذاخوری
- زردچوبه و فلفل سیاه به اندازه لازم
طرز تهیه کله جوش با بادمجان
مرحله اول
ابتدا بادمجان ها را پوست بگیرید و به صورت حلقه ای یا طولی برش بزنید و داخل مخلوط آب و نمک به مدت 20 دقیقه قرار دهید تا تلخی بادمجان ها از بین برود. اگر از کشک محلی استفاده می کنید بهتر است 20 دقیقه کشک را داخل قابلمه بریزید تا بجوشد و اگر از کشک پاستوریزه استفاده می کنید نیازی به جوشاندن مواد ندارید.
مرحله دوم
پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی ریز یا نگینی خرد کنید. داخل یک قابلمه اندازهی روغن بریزید و به همراه کمی زردچوبه و فلفل سیاه تفت دهید تا پیاز ها سبک و طلایی شوند. در ادامه گردو را ریز یا به اندازه دلخواه خرد کنید و کمی تفت دهید تا بوی خامی گردو گرفته شود.
مرحله سوم
در ادامه سیر ها را پوست بگیرید و پوره کنید و به همراه مواد کمی تفت دهید. در همین حین بادمجان ها را آبکش کنید و داخل یک تابه دیگر هم زمان سرخ کنید تا طلایی شود. بعد از افزودن سیر نعنا خشک را 30 ثانیه تفت دهید. 1/2 پیمانه آب را با کشک مخلوط و کشک را باز و به مواد پیاز و سیر اضافه کنید و هم بزنید.
مرحله چهارم
در قابلمه را چند دقیقه قرار دهید و صبر کنید تا غذای شما به جوش بیاید و کمی غلیظ شود. گوجه را در روغن بادمجان سرخ کنید و بعد از آماده شدن کله جوش باید بادمجان ها و گوجه ها را روی کله جوش قرار دهید و به همراه نان خشک سرو کنید.
اگر به دستور پخت غذاهای ایرانی علاقه دارید، شش انداز زنجانی، مقوی و ساده را بخوانید.
نکات کلیدی در تهیه کله جوش با بادمجان
- بیش از اندازه نعنا را تفت ندهید وگرنه باعث تلخی می شود.
- در سرانجام می توانید نمک کله جوش را تست کنید و اگر نیاز بود کمی نمک اضافه کنید.
- گردو نباید خیلی ریز باشد و باید کمی زیر دندان بیاید.
پیشنهاد مطالعه: برای دیدن دستورهای آشپزی بیشتر، ترشه کباب بی نظیرترین مرغ گیلانی را بخوانید.
منبع: پیام دلتا