چگونه به بچه ها انگیزه مطالعه بدهیم؟

به گزارش وبلاگ اسبیکو، متاسفانه برای بسیاری از بچه ها مطالعه یک کار کسل کننده و سخت است. در دنیای دیجیتالی امروز ترغیب بچه ها و حفظ انگیزه شان برای مطالعه کار دشواری است. یکی از عوامل مهم ایجاد انگیزه، فراهم کردن زمینه ی لذت بردن از این کار است.

چگونه به بچه ها انگیزه مطالعه بدهیم؟

وبلاگ اسبیکو | نظرسنجی سریع: فرزند شما به کدام دسته تعلق دارد؟

- عاشق مطالعه است.

- برایش فرقی نمی نماید.

- واقعا از مطالعه متنفر است.

به گزارش وبلاگ اسبیکو ؛ هدف ما و احتمالاً شما هم اینست که بچه ها را به گروه اول سوق دهیم. اما حالا که آن ها انگیزه ای برای خواندن ندارند، چه کار کنیم؟ بیایید قبل از معرفی راه کار های انگیزه دادن، کمی موشکافی کنیم.

چرا فرزند شما علاقه ای به خواندن ندارد؟

قبل از اقدام به انگیزه دادن به فرزندتان، در درجه اول علت مقاومت او دربرابر خواندن را پیدا کنید. کدام سناریو بیانگر بی میلی فرزند شما به خواندن است؟

خواندن کار سختی است!

خود شما کار سخت را به عنوان فعالیت تفریحی انتخاب نمی کنید. پس اگر برای فرزندتان هم خواندن کار سختی باشد، انجام آن از نظر او هیچ جذابیت و لذتی ندارد. سعی کنید علت عدم علاقه او به خواندن را پیدا کنید. آیا او با روان خوانی مشکل دارد یا در آوانگاری (فونوگرام) ضعف دارد؟ شاید مشکل او فکر کردن به واژه هاست یا مهارت های واژگانی او پیشرفت زیادی نکرده است.

حتی این امکان وجود دارد که خوانش پریشی (Dyslexia) یا چالش یادگیری دیگری داشته باشد. علت هرچه که باشد، اگر فرزند شما احساس می نماید خواندن کار بسیار سختی است، دست به کار شوید و حوزه های ضعف او را شناسایی و رفع کنید.

خواندن کار خسته نماینده ای است!

برای بعضی از بچه ها خواندن سخت نیست، خسته نماینده است یا شاید آن ها هنوز با موضاعاتی روبرو نشده اند که انگیزه خواندن را در آن ها ایجاد کند. به این فکر کنید که او عاشق انجام چه کاری است. تفریح او چیست؟ آیا به چیز خاصی علاقه دارد؟ مثلا دایناسور ها یا ژیمناستیک. با دقت کردن به این پرسش ها و انتخاب درست موضوع، انگیزه خواندن او تقویت می گردد.

10 نکته برای تشویق بچه ها به مطالعه

برای مطالعه وقت معین کنید. اگر برنامه درسی فرزند شما فشرده است و ناچار هستید به زور و بین کلاس های مختلف برای مطالعه وقت پیدا کنید، آن گاه این کار از دید او به یک کار ناخوشایند تبدیل می گردد. اجازه دهید مطالعه برای او یک تجربه آرامش بخش و لذت بخش به دور از فشار باشد.

زمان منظمی را به روخوانی بلند با بچه ها اختصاص بدهید. انواعی از موضاعات باکیفیت متناسب با سن و علاقه او را انتخاب کنید. کتاب های صوتی هم گزینه خوبی یک خواننده بی انگیزه است. با بزرگ ترشدن بچه ها عادت روخوانی بلند را ترک نکنید.

مطمئن شوید موضوع مطالعه فرای توانایی خواندن او نباشد. علاقه شاید وجود داشته باشد، اما اگر خواندن کتاب سخت باشد، از انگیزه فرزند شما می کاهد.

یک کنج خلوت و آرام را برای مطالعه ایجاد کنید. ایجاد یک فضای خاص برای مطالعه شاید تمام احتیاج فرزند شما برای لم دادن و مطالعه باشد.

در پی موضوعات متنوع باشید. بچه ها معمولاً مجذوب قفسه ادبیات داستانی کتابخانه ها می شوند، اما به این ژانر اکتفا نکنید. ژانر های طنز، آشپزی، خودآموزها، رمان های مصور و زندگینامه ها همگی جزو آثار خوب غیرداستانی محسوب می شوند. مجلات بچه ها هم روش جالبی برای تشویق بچه ها به مطالعه هستند.

خواندن مشارکتی/نوبتی را امتحان کنید. شما هم در امر خواندن با او مشارکت کنید تا با این روش روان خوانی کودک بهبود یابد و حس بهتری نسبت به این کار پیدا کند.

از او بخواهید برای خواهر یا برادر کوچک ترش کتاب های تصویری آسان بخواند. این تمرین عالیست، بدون این که حس کار را در او ایجاد کند.

بگذارید شوخ طبعی معجزه اش را بکند. کتاب طنزی متناسب با سطح خواندن فرزندتان انتخاب کنید و فصل اول را خودتان با صدای بلند بخوانید. سپس وسط کار دست از خواندن بکشید. اگر فرزند شما مایل به دانستن ادامه داستان بود، خواندن را به او واگذار کنید.

عشق خودتان را به مطالعه به نمایش بگذارید. وقتی بچه ها شاهد عشق خود شما به مطالعه باشند، احتمال علاقمندی شان به مطالعه بیشتر خواهد شد.

کتاب ها را در دسترس قرار دهید. او را با کتابخانه های عمومی آشنا کنید. در خانه خودتان کتابخانه داشته باشید تا دسترسی به کتاب ها برای او آسان باشد.

نکات انگیزشی توصیه شده از سوی دیگران

  • برای هر 10 کتابی که می خواند اجازه دهید خودش یک جایزه انتخاب کند. (تعداد کتاب های خوانده شده به انتخاب خودتان یا توافقی باشد)
  • - کتاب ها و موضوعاتی را انتخاب کنید که او هم اکنون به آن ها علاقه مند است.

    - اجازه دهید خود او هم در خصوص انتخاب کتاب نظر بدهد.

    - بهتر است کتاب هایی که سطح خوانش بالاتری دارند تصویری باشند.

    - از موضوعات فکاهی غافل نشوید.

    - از او بخواهید نام و نویسنده کتاب هایی را که خوانده در یک دفترچه یادداشت کند. (تقویت نماینده انگیزه)

    - رمان های مصور را امتحان کنید.

    - به یاری عروسک های انگشتی همراه او با صدای بلند بخوانید.

    - از موضوعات طنز برای قلقلک دادن حس شوخ طبعی و ترغیب او به خواندن بهره ببرید.

    - متناسب با کتابی که فرزند شما مشغول خواندن آن است، فعالیت های مفرح و سرگرم نمایند ایجاد کنید.

    - او را به این چالش سرگرم نماینده دعوت کنید که حین خواندن، برای شخصیت های مختلف لحن صدایش را عوض کند، خودتان هم در این تمرین مشارکت کنید.

    - برای ریختن ترس او از طولانی بودن داستان ها، از داستان های کوتاه تک صفحه ای بهره ببرید. می توانید توانایی خودتان را در داستان نویسی محک بزنید.

منبع: allaboutlearningpress

مترجم: زهرا ذوالقدر

منبع: فرادید

به "چگونه به بچه ها انگیزه مطالعه بدهیم؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "چگونه به بچه ها انگیزه مطالعه بدهیم؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید