فواید و خواص درمانی میوه های تابستانی

به گزارش وبلاگ اسبیکو، رییس اداره تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی میوه ها را برترین منابع تامین کننده آب، املاح و ویتامین ها برشمرد و درباره فواید و خواص میوه های تابستانی شرح داد.

فواید و خواص درمانی میوه های تابستانی

به گزارش ایسنا، حسین دلاورپور مقدم با اشاره به این که در فصل تابستان به علت گرمای هوا و تعریق بیشتر احتیاج بدن به آب، املاح و ویتامین ها افزایش می یابد، میوه ها را از برترین منابع تامین نماینده این مواد مغذی برشمرد، زیرا علاوه بر تامین احتیاجهای بدن موجب شادابی و طراوت پوست و پیشگیری از بیماری ها نیز می شوند.

به گفته وی، فواید و خواص برخی از میوه های تابستانی به توضیح زیر است:

گلابی: مطالعات نشان داده خوردن یک گلابی رسیده، 20 درصد از احتیاج روزانه به فیبر را تامین و به کاهش چربی خون (کلسترول) یاری می نماید. ضمناً دریافت این اندازه فیبر در تنظیم قند خون نیز موثر است. به همین علت توصیه می گردد افراد دیابتی در برنامه غذایی خود حتما این میوه را بگنجانند. بعلاوه آنالیز ها نشان داده در گلابی یک ماده معدنی به نام برن وجود دارد که در بهبود عملکرد مغز و انتقال پیغام های عصبی در این ارگان دخالت دارد.

انگور: انگور از منابع پتاسیم محسوب می گردد؛ بنابراین خوردن آن باعث کاهش فشارخون خواهد شد. از سوی دیگر کمبود پتاسیم باعث بروز اختلال حواس و افسردگی در سنین بالا و سالمندی می گردد، به خصوص در افرادی که میوه و سبزی کم مصرف می نمایند، عادت به خوردن انگور می تواند یاری نماینده باشد. بعلاوه انگور دارای ترکیب هایی با خواص آنتی اکسیدانی است که دریافت آنها از بروز سرطان هایی که بر اثر آلودگی هوا و خوردن فرآورده های گوشتی ممکن است به وجود بیاید، پیشگیری می نماید.

آلو: خوردن 100 گرم آلو 20 درصد از احتیاج روزانه خانم ها به آهن را برطرف می نماید. به همین علت به گیاهخواران توصیه می گردد این میوه را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند تا احتمال ابتلا به کم خونی فقر آهن در آن ها کاهش پیدا کند.

این میوه از منابع مناسب پتاسیم نیز محسوب می گردد؛ به همین علت به بیماران فشارخونی پیشنهاد می گردد آلو را در سبد میوه خود داشته باشند و روزانه 2 تا سه عدد از این میوه میل نمایند. ضمناً آلو از میوه هایی است که شدت یبوست را کاهش می دهد و کسانی که مکرر دچار این مشکل گوارشی می شوند، بهتر است بیشتر آلو بخورند.

هلو: خوردن یک هلوی میانه، 8 درصد از احتیاج روزانه به فیبر را تامین می نماید و دریافت آن بهبود دهنده یبوست است. این اندازه فیبر، سطح کلسترول خون را پایین می آورد و احتمال ابتلا به بیماری های قلبی را نیز کم می نماید. هلو کم خونی، خستگی و هم چنین کلسترول بالا را کاهش می دهد.

این میوه از منابع ویتامین C نیز محسوب می گردد و به همین علت توصیه می گردد افرادی که به بیماری های لثه مبتلا هستند، آن را در برنامه غذایی روزانه بگنجانند. جالب است بدانید با خوردن یک هلوی میانه 34 میلی گرم از احتیاج روزانه به این ویتامین تامین می گردد.

انبه: خوردن یک انبه کامل که حدود 650 گرم وزن دارد، می تواند 33 درصد از احتیاج روزانه به پتاسیم را تامین کند، به همین علت خوردن این میوه به فشارخونی ها توصیه می گردد. ضمناً، انبه از منابع بتاکاروتن است که یکی از آنتی اکسیدان های قوی است و از بروز کم خونی و فقر آهن پیشگیری می نماید. آنالیز ها نشان داده خوردن این میوه به علت داشتن بتاکاروتن فراوان و به خصوص ترکیبی به نام کریپتوگزانتین، ریسک ابتلا به سرطان رحم را هم پایین می آورد.

انجیر: انجیر از میوه های کلسیم دار است. به طوری که با خوردن 3 عدد از آن، 21 درصد از احتیاج بدن به این ماده معدنی تامین می گردد. انجیر فیبر فراوانی نیز دارد به این علت کسانی که از یبوست رنج می برند، بهتر است آن را در برنامه غذایی خود بگنجانند.

آهن نیز از دیگر موادی است که با خوردن انجیر به بدن می رسد؛ از این رو، انجیر گزینه ای مناسب برای کسانی است که خطر کمبود کلسیم و آهن در آنها بالا است مانند گیاهخواران و سالمندانی که در معرض پوکی استخوان هستند

آناناس: به علت وجود درصد بالایی از آنتی اکسیدان ها، می تواند عامل دفاعی خوبی برای مبارزه با برخی از بیماری ها باشد. آناناس میوه ای اشتها برانگیز بوده و برای افرادی که با هضم غذا مشکل دارند، بسیار مناسب است. این میوه اسید معده و نفخ را کاهش می دهد. بر اساس طب چینی، آناناس خاصیت خنک نمایندگی دارد و برای درمان آفتاب سوختگی بسیار مفید است.

حتما دیده اید که هنگامی که به عیادت بیمار به ویژه افرادی که به تازگی جراحی نموده اند می روند، آناناس می برند. در مورد علت این امر گفته می گردد بروملین موجود در آناناس، باعث التیام زخم ها می گردد زیرا جریان خون را بیشتر نموده و سبب می گردد مواد مغذی سریع تر به زخم ها برسد. البته بروملین در فرایند کنسروسازی و پخت از بین می رود از این رو آناناس تازه نسبت به کمپوت آناناس، خواص بیشتری دارد.

خربزه: خربزه یکی از برترین میوه های تابستانی به شمار می رود. طبیعت خربزه از نظر سردی و گرمی معتدل و تر (رطوبتی) است که هرچه شیرین تر باشد گرمی و تری خربزه بیشتر است. خربزه برای تقویت اشتها مفید است و دارای ویتامین های A و B و C است و دارای کلسیم، پتاسیم، فسفر و ضد سرطان و ضد انعقاد خون و سکته است.

این میوه در درمان سل، سوختگی های روی پوست، عطش، کم خونی، بی اشتهایی، نرم کردن سینه، نقرس، سنگ کلیه، کمبود شیر مادران، خشکی پوست، نفخ و غیره مفید است. بعلاوه خربزه چون دارای قند است اثر مفیدی در اشخاصی که مبتلا به سل ریوی و یا کم خونی های مختلف هستند برجای می گذارد. ویتامین A موجود در آن سلول های بدن را ترمیم نموده و یکی از عوامل تجدید جوانی می گردد. خربزه و طالبی سرشار از آب بوده و برای برطرف عطش و تقویت اشتها مفید و موثر هستند.

شلیل: از میوه های محبوب تابستانی است که در بسیاری از ویژگی ها مشابه با خواص هلو و خواص آلو بوده . هم خانواده با آنهاست و در برخی منطقه ها به آن هلوی بدون کرک نیز گفته می گردد. از نظر مقدار مواد و عناصر مغذی نیز بسیار به هلو مشابهت داشته، ولی شلیل حاوی مواد معدنی و ویتامین های بیشتری نسبت به هلو است.

بنابر اعلام روابط عمومیدانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، عناصری مثل آهن، فسفر، پتاسیم و غیره به اندازه فراوان در این میوه یافت شده و ویتامین آ و ث موجود در آن نسبت به هلو دو برابر است. از خواص شلیل وجود آنتی اکسیدان های سالم و در نتیجه خاصیت ضد سرطان و تقویت سیتم ایمنی بدن است. این میوه به علت داشتن مقدار فیبر گیاهی بالا برای کاهش وزن در افراد چاق بسیار مفید بوده، در پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری های مزمن نظیر دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی موثر است. برگ، ساقه و میوه شلیل خاصیت دارویی داشته و در طب سنتی برای درمان از آن استفاده می گردد.

هندوانه: این میوه آبدار که در تابستان خوردن آن بسیار لذت بخش است، سرشار از مواد مغذی است. هندوانه غنی از پتاسیم و ویتامین های A،C و B است. اما آنچه که باعث رنگ قرمز هندوانه شده است، وجود لیکوپن یک آنتی اکسیدان است. مطالعات و تحقیقات متعددی از مزایای مفید لیکوپن حکایت کردند. این ماده یک آنتی اکسیدان شناخته شده است که باعث کاهش خطر سکته مغزی و بعلاوه کاهش فشار خون می گردد. اگر چه ممکن است هندوانه فیبر بسیار زیادی نداشته باشد، اما کالری و چربی کمی دارد و حاوی اندازه زیادی آب است.

منبع: فرارو

به "فواید و خواص درمانی میوه های تابستانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید و خواص درمانی میوه های تابستانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید