طرز تهیه برشتوک شکلاتی
به گزارش وبلاگ اسبیکو، برشتوک از شیرینی های سنتی و اصیل ایرانی است که با آرد و بدون احتیاج به فر درست می گردد. ما ایرانی ها معمولا در مجالس سوگواری از این شیرینی برای پذیرایی مهمان ها زیاد استفاده می کنیم. نزدیک به شب های احیا هستیم، اگر مجالسی دارید، می توانید با برشتوک خانگی پذیرای مهمان هایتان باشید. بنابراین با ما همراه باشید!
مواد لازم برای تهیه برشتوک شکلاتی
- پودر قند 300 گرم
- آرد گندم 350 گرم
- آرد نخودچی 220 گرم
- روغن جامد 220 گرم
- پودر هل یک قاشق سوپ خوری
- پودر کاکائو دو قاشق سوپ خوری
- شکلات سوربن 150 گرم
- شکلات سفید 150 گرم
- خلال پسته یک پیمانه
طرز تهیه برشتوک شکلاتی
مرحله اول
ابتدا پودر قند و آرد گندم را الک کنید و داخل یک تابه ریخته و روی حرارت تفت دهید تا خامی آن ها گرفته گردد. بلافاصله بعد این که بوی آن ها عایدی، از روی حرارت بردارید.
آرد نخودچی را هم الک نموده و جداگانه تفت دهید و به آرد گندم اضافه نموده و روی حرارت قرار دهید.
روغن جامد را اضافه نموده و پس از ذوب و مخلوط شدن روغن با مواد تابه، آن را از روی حرارت برداشته و صبر کنید تا مواد نیمه گرم شوند.
مرحله دوم
در ادامه پودر هل و پودر کاکائو را به حلوا اضافه کنید. 2 عدد کاغذ روغنی برداشته و از طریق یک وردنه حلوا را به ضخامت 2 سانتی متر بین دو کاغذ پهن کنید.
بعد از این که خمیر کمی خودش را گرفت، شکلات سفید و قهوه ای را در دو ظرف جداگانه ریخته و روی بخار آب قرار دهید تا کاملا ذوب شوند. سپس شکلات های ذوب شده را به صورت جداگانه روی خمیر ریخته و با یک قاشق صاف کنید.
بعد از بسته شدن شکلات ها، خمیر را به صورت لوزی لوزی برش دهید و با مقداری خلال پسته روی حلوا را تزیین کنید.
نکات نگه داری برشتوک
برشتوک ها را داخل یک ظرف دربسته نگه داری کنید تا خشک نشوند.
برای مصرف طولانی مدت، برشتوک ها را داخل یخچال نگه داری کنید.
منبع: کتاب کاله