روش تهیه ماست بدون مایه ماست
به گزارش وبلاگ اسبیکو، چگونه می توان ماست خانگی بدون استفاده از مایه ماست تهیه کرد؟
چگونه می توان ماست خانگی بدون استفاده از مایه ماست تهیه کرد؟ این سوال برای بسیاری از ما مطرح است. در این مورد باید بگوییم که روش های زیادی برای تهیه ماست وجود دارد که از موادی مانند پنیر، خمیر مایه، پودر مایه ماست یا حتی بدون هیچ یک از این مواد می توان ماست خانگی طبیعی و خوشمزه تهیه کرد.
طرز تهیه ماست به هیچ عنوان سخت نیست. ممکن است شما جزو افرادی باشید که به لبنیات بازاری اعتماد زیادی ندارید و می خواهید لبنیاتی مصرف کنید که از سلامت آن مطمئن باشید.
طرز تهیه ماست با پنیر
در طرز تهیه ماست می توانید با استفاده از پنیر، ماست خانگی تهیه کنید یا ماست خانگی را با اضافه کردن پنیر به شیر مایه بزنید. در این روش، احتیاجی به استفاده از مایه ماست نیست و تنها با استفاده از شیر و پنیر، ماست خانگی سفت و خوشمزه ای تهیه می گردد. با این حال، برای تهیه درست ماست، باید به اصول بستن و مایه زدن ماست با پنیر توجه کنید.
برای مایه زدن ماست با پنیر، شما احتیاج به شیر، پنیر و یک قابلمه دارید. ابتدا، شیر را در قابلمه روی حرارت میانه بجوشانید و سپس حرارت را به حالت ملایم تنظیم کنید تا شیر سر نرود. بعد از حدود 5 دقیقه، مقداری از شیر را حدود نصف لیوان برداشته و در یک کاسه یا لیوان ریخته، اجازه دهید شیر به دمایی مثل دمای بدن برسد که حدود 40 درجه سانتی گراد است.
سپس پنیر را با چنگال له نموده و به لیوان شیر اضافه کنید. با استفاده از چنگال یا مخلوط کن، شیر و پنیر را هم بزنید تا پنیر در شیر حل گردد.
وقتی کل شیر به دمای بدن رسید، شیر را در ظرف مورد نظر خود بریزید و در جایی که حرکت و تکان خوردن ظرف وجود ندارد، قرار دهید. سپس مایه پنیر یا همان پنیر له شده را به آن اضافه کنید و مایه را در شیر حل کنید. بهتر است مایه زدن را به مدت چند دقیقه انجام دهید تا مایه به خوبی در شیر حل گردد و ماست شما آماده بستن گردد.
برای جلوگیری از شل شدن مایه پنیر، روی ظرفی که حاوی شیر و پنیر است، یک بشقاب را که در یک پارچه پیچیده شده یا دمکنی دارد، قرار دهید. استفاده از پارچه یا دمکنی باعث می گردد قطرات آب تقطیر شده دوباره داخل شیر نریزد و مایه پنیر شل نگردد. پس از قرار دادن بشقاب یا دمکنی بر روی ظرف حاوی شیر و مایه پنیر، بدون تکان دادن آن را در دمای محیط حدوداً 5 تا 6 ساعت قرار دهید.
پس از اینکه ماست خود را گرفت، ظرف را بدون تکان دادن محتویات آن به یخچال منتقل کنید. بعلاوه، پارچه دور ظرف و درپوش یا دمکنی روی ظرف را هم بردارید.
به ماست اجازه دهید تا سرد گردد و سفتی آن افزایش یابد.
نکات مهم برای بهتر شدن ماست خانگی بدون مایه ماست
برای تهیه مایه ماست با استفاده از پنیر، بهتر است از پنیر های ساده و طعم دار نشده مانند پنیر لاکتیکی، پنیر محلی و پنیر خامه ای بهره ببرید. انتخاب شیر خام برای مایه مهم است تا ماستی با کیفیت بالا فراوری گردد. استفاده از شیر های با چربی بیشتر و پنیر های خامه ای یا پرچرب می تواند باعث گردد ماست غلیظ و سفت تری داشته باشید.
برای افزودن پنیر به مایه ماست، به ازای هر لیتر شیر، یک قاشق پنیر بهره ببرید. قبل از افزودن پنیر به شیر، آن را با کمی شیر حل کنید تا بهتر حل گردد. در صورت استفاده از بیشتر پنیر، مایه ماست نه تنها ترش و تلخ می گردد بلکه رقیق و شل هم می گردد.
در صورتی که دمای شیر هنگام ترکیب با پنیر بالا باشد، ماست شما ترش خواهد شد؛ بنابراین بهتر است از دمای مناسبی بهره ببرید تا مایه به طور کامل در شیر حل گردد و ماستی با طعم مناسب به دست آید.
یکی از مهمترین دلایل نبستن ماست، داغ بودن شیر هنگام اضافه کردن پنیر است بنابراین، برای جلوگیری از این مشکل باید شیر را قبل از اضافه کردن پنیر به دمای مناسب که حدود 35 درجه سانتی گراد است، سرد کنید.
منبع: ایسکانیوز
منبع: فرارو