خواص شگفت انگیز انجیر که نمی دانید ، انجیر را با گردو بخورید
به گزارش وبلاگ اسبیکو، انجیر به علت تاثیر مثبت بر سیستم گوارش معروفیت دارد، اما نباید فراموش کرد که این میوه یکی از برترین منابع مواد معدنی مانند کلسیم است. انجیر بعلاوه سرشار از آنتی اکسیدان های فراوان، فیبرها و ویتامین هاست.
به گزارش وبلاگ اسبیکو، انجیر سرشار از مواد معدنی مانند پتاسیم، آهن، مس و میزان فراوان ویتامین های گروه B است. پوسته و گوشته انجیر حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی مانند فلاونوئیدها، کاروتنوئیدها و بعلاوه فیبرهاست. مهم ترین عامل تامین انرژی این میوه به خاطر قند موجود در آن است. خوردن 2 تا 3 عدد (حدود 100 گرم) انجیر می تواند 10 درصد نیازهای روزانه به کلسیم را تامین کند. اما مهمترین خواص انجیر به ترتیب زیر است:
بهبود عملکرد دستگاه گوارش
انجیر حاوی میزان فراوانی فیبرهای حل نشدنی به خصوص در پوسته و دانه هاست. این فیبرها آب را در مجرای گوارش نگه می دارند و در نتیجه عملکرد هضم و گوارش بهبود پیدا می نماید. البته انجیر خشک در این زمینه موثرتر است زیرا فیبر و منیزیم بالاتری دارد و به عنوان خوراکی ملین معروفیت دارد.
حفظ سلامت عروق خونی
انجیر حاوی ترکیباتی به نام آنتوسیان هاست که رنگدانه های عامل رنگ بنفش هستند. این ترکیبات در سلامت عروق خونی نقش دارند زیرا مقاومت مویرگ ها را تقویت می نماید و احتمال پارگی مویرگ ها و لکه های قرمز پوست را کاهش می دهد.
بهبود الاستیسیته پوست
یکی دیگر از خواص انجیر به خاطر وجود فلونوئیدها و سلنیوم است که خواص آنتی اکسیدانی دارند. این ترکیبات با بهبود الاستیسیته به حفظ سلامت پوست یاری می نماید. البته ویتامین ها و آنتی اکسیدان های انجیر در حفظ سلامت موها نیز تاثیر دارند.
احتیاط در مصرف
انجیر در کنار خواص عالی که دارد، حاوی ترکیبی است که می تواند علائم آلرژی ایجاد کند. این علائم با خوردن میوه خام بروز پیدا می نماید و موجب سوزش و خارش دهان، لب ها و گلو می گردد. مصرف انجیر پخته این مشکل را رفع می نماید زیرا ماده آلرژن تحت تاثیر حرارت از بین می رود. در صورت ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر نیز باید از خوردن انجیر پرهیز کرد زیرا دانه های آن تحریک کننده هستند و خوردن انجیر در این شرایط منجر به بروز دردهای شکمی می گردد.
انجیر را با چه بخوریم!؟
علاوه بر اینکه انجیر به عنوان میان وعده انتخاب عالی است می توان آن را همراه آلو به شکل کمپوت مصرف کرد. کمپوت این دو میوه به خاطر آنتی اکسیدان و فیبر بالا از سلول ها در برابر فرایند پیر شدن محافظت می نماید و نقش پیشگیری از بروز یبوست دارد. همزمانی مصرف انجیر با پرتقال به عنوان منبع غنی ویتامین C نیز انتخاب خوبی است. خوردن انجیر همراه با گردو نیز توصیه می گردد زیرا اسیدهای چرب امگا3 گردو فرایند جذب آنتی اکسیدان های انجیر را تسهیل می نماید.
منبع: سلامت
منبع: همشهری آنلاین