بایدها و نبایدهای روزه داری در ورزشکاران
به گزارش وبلاگ اسبیکو، تهران (پانا) - به گفته مدیر مرکز پزشکی ورزشی و تغذیه آموزشگاه ملی المپیک و پارالمپیک ورزشکاران در ماه رمضان تمرینات ورزشی خود را سبک تر و بیشتر بعد از افطار انجام دهند. حرکات ورزشی سنگین باعث از دست دادن آب بدن و ضعف شدید در آنان می گردد.

به گزارش ایرنا، هادی عطارد اضافه نمود: سحری، افطار و شام از وعده های اصلی در ماه رمضان است و ورزشکاران باید مواد غذایی را در این سه وعده اصلی استفاده نمایند زیرا بدن یک ورزشکار حرفه ای نسبت به یک فرد معمولی به انرژی بین هزار تا 1500 کالری احتیاج دارد بهتر است از افطار تا سحر سه وعده غذا داشته باشد تا انرژی لازم بدن خود را تامین کند و در عین حال فرصت کافی برای ریکاوری داشته باشد تا بدنش دچار آسیب نگردد.
مدیر مرکز پزشکی ورزشی و تغذیه آموزشگاه ملی المپیک و پارالمپیک گفت: آنها نباید وعده سحر را حذف نمایند و بیشتر میوه جات و سبزیجات مصرف نموده تا احتیاج آب بدن خود را تامین نمایند. در وعده سحر نان و غلات سبوس دار استفاده نمایند تا در طول روز به خاطر افت قند خون، دچار ضعف بدنی نشوند. ورزشکاران فراموش ننمایند که پرخوری در هنگام سحر نه تنها از احساس گرسنگی در ساعات انتهایی روز جلوگیری نمی نماید، بلکه در ساعات ابتدایی بعد از سحر، فشار زیادی را به معده و دستگاه گوارشی فرد وارد می نماید که سبب بروز سوء هاضمه، درد و نفخ معده می گردد.
عطارد توضیح داد: برای جلوگیری از ناراحتی گوارشی، ورزشکاران روزه دار باید از خوردن غذاهای چرب در سحر پرهیز نمایند و برای تامین قند خون افراد روزه دار همانند زمانی که روزه نیستند، باید سه وعده غذا بخورند که آن وعده سحر، افطار و شام است و به هنگام افطار از خوردن غذاهای سنگین و پرحجم پرهیز گردد.
این متخصص تغذیه ورزشی ادامه داد: وعده غذایی برای افطار باید سبک و زود هضم و در عین حال پرکالری باشد و ورزش هیچگونه منافاتی با روزه داری ندارد و حتی می تواند به خاطر رعایت کردن بسیاری از باید و نبایدهای غذایی، به انجام هرچه بهتر فعالیت های ورزشی نیز یاری کند؛ البته اگر ورزش به صورت اصولی و صحیح انجام گردد.
وی اضافه نمود: روزه داران برای پیشگیری از بروز ناراحتی های گوارشی و ترش کردن و سوزش سر معده، باید از مصرف زیاد غذاهای شیرین و چرب مانند زولبیا و بامیه در افطار یا سحر پرهیز نمایند و تمرینات ورزشی را انجام دهند زیرا ورزش در ماه رمضان، از تجمع چربی در بدن جلوگیری و عمل سوخت و ساز را تسهیل می نماید.
منبع: خبرگزاری پانا