سرعت اینترنت 5G واقعی چقدر است؟ آیا در عمل سریع تر از اینترنت 4G است؟

به گزارش وبلاگ اسبیکو، بسیاری از کاربران منتظر هستند تا اینترنت 5G وارد ایران شود به این امید که بتوانند از سرعت های چند صد مگابیت استفاده کنند. شاید هم حق داشته باشند؛ چون تست سرعت اینترنت 5G همراه اول 1.5 گیگابیت بر ثانیه و تست سرعت 5G ایرانسل 3.5 گیگابیت بر ثانیه بوده است.

سرعت اینترنت 5G واقعی چقدر است؟ آیا در عمل سریع تر از اینترنت 4G است؟

این کاربران پیش خود تصور می کنند اگر در عمل سرعت اینترنت 5G همراه اول یا ایرانسل، نصف یا حتی یک سوم این سرعت های ایده آل باشد؛ آن ها می توانند با سرعت 500 مگابیت بر ثانیه روی گوشی موبایل تبادل داده کنند.

امروزه هم ارزان ترین گوشی های 5G از سرعت های چند گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی می کنند یا مودم های 5G دارای حداکثر سرعت اینترنت 5 گیگابیت بر ثانیه هستند.

تبلیغات شرکت ها نیز مزید بر علت شده است تا باور کنیم اینترنت 5G سرعتی چند ده برابر سرعت اینترنت 4G دارد. وقتی سامسونگ، اپل، هواوی و شیائومی گوشی های 5G با سرعت های چند گیگابیت معرفی می کنند؛ انتظارات بالاتر می رود و کاربران دوست دارند به عددهای گفته شده برسند.

اما در واقعیت سرعت اینترنت 5G چقدر است؟ آیا واقعا ما می توانیم به سرعت های چند گیگابیت برسیم؟ مثلا با سرعتی بالای یک گیگابیت بر ثانیه تبادل داشته باشیم یا مشغول بازی آنلاین و استریم ویدئو شویم؟

اجازه بدهید ابتدا چند گزارش و آمار به شما بدهیم تا حساب کار بهتر دست تان بیاید:

سرعت واقعی اینترنت 5G چقدر است؟

موسسه تحقیقاتی اوپن سیگنال در سال 2020 منتشر کرد. جالب است بدانید میانگین سرعت اینترنت 5G در کشوری مانند ایالات متحده کمتر از سرعت اینترنت 4G در ایران بوده است:

ایالات متحده در این رتبه بندی، آخرین کشور با میانگین سرعت دانلود 50.9 مگابیت قرار گرفته است. میانگین سرعت 4G این کشور هم 28.9 مگابیت است.

در کشور کانادا، سرعت میانگین 4G را 59.4 مگابیت برثانیه و 5G را 178.1 مگابیت برثانیه گزارش کردند. تایوان و استرالیا دو کشوری هستند که سرعت اینترنت فایوجی بالای 200 مگابیت دارند.

جالب تر می شود بدانید کره جنوبی و عربستان سعودی با میانگین سرعت های اینترنت فایوجی 312.7 و 414.2 مگابیت برثانیه در صدر جدول هستند.

همین شرکت اوپن سیگنال در ژانویه 2021 هم گزارشی از شرایط سرعت اینترنت فایوجی اپراتورهای مخابراتی ایالات متحده منتشر کرد که نشان می داد میانه سرعت اینترنت 5G اپراتور AT&T برابر با 53.8 مگابیت، اپراتور تی موبایل برابر با 58.1 مگابیت و اپراتور ورایزون برابر با 47.4 مگابیت است. یعنی هنوز اپراتورها به میانگین سرعت 100 مگابیت گفته شده برای 5G نرسیده اند.

در این گزارش، میانگین دنیای سرعت اینترنت 5G هم 23.6 مگابیت گزارش شده است. شرکت کره ای SK Telecom در رتبه نخست سرعت اینترنت 5G با میانه سرعت 74.9 مگابیت قرار گرفته است.

البته، این سرعت ها به طور میانگین هستند و مثلا برای همین اپراتور کره ای SK Telecom حداکثر سرعت اینترنت 5G برابر با 161.8 مگابیت به ثبت رسیده است. شما همیشه یک سرعت حداکثر ندارید و اتکا به سرعت های میانگین بهتر است. مثلا در ایران، سرعت میانه اینترنت 4G برابر با 23 مگابیت است؛ یعنی این سرعتی است که شما غالب اوقات روی گوشی خواهید داشت ولی شاید سرعت حداکثری که برخی اوقات تجربه کنید؛ خیلی بیشتر و مثلا نزدیک به 100 مگابیت باشد.

بنابراین، هنوز شبکه های 5G به سرعت هایی که گفته می شود و شرکت ها تبلیغ می کنند؛ نرسیده اند و اینکه تصور کنیم وقتی 5G در ایران همه گیر شود؛ سرعت هایی چند صد مگابیت یا چند گیگابیت خواهیم داشت؛ تصوری کاملا اشتباه است.

آیا اینترنت 5G از 4G سریع تر است؟

اما با این سرعت های گفته شده؛ آیا سرعت اینترنت 5G از اینترنت 4G بیشتر است؟ گزارش موسسه Opensignal در ماه می 2021 نشان می دهد که سرعت اینترنت 5G به طور قابل ملاحظه ای بیشتر از سرعت اینترنت 4G است:

در حالی که بیش از 90 درصد کاربران کره ای روی 4G به سرعت 13.5 مگابیت دسترسی دارند؛ در شبکه های 5G دارای سرعت 161.8 مگابیت هستند. در کشورهای دیگر هم سرعت اینترنت 5G تفاوت قابل ملاحظه ای با سرعت اینترنت 4G دارد.

اینکه شبکه های 5G سریع تر از شبکه های 4G هستند؛ حرفی کاملا درست است و در عمل هم این طور نشان داده می شود ولی شبکه های 5G نیاز به زمان دارند تا به مرور توسعه داده شده و پیشرفت کنند و به سرعت های بالایی که گفته می شود؛ مثلا 300 یا 400 مگابیت برسند.

چرا گفته می شود سرعت اینترنت 5G چند گیگابیت است؟

آن سرعت های ایده آلی مانند 2 گیگابیت یا 4 گیگابیت را باید فراموش کنیم و قرار نیست یک کاربر معمولی حتی با اتصال به بهترین اپراتور مخابراتی 5G و در بهترین کشور از نظر سرعت اینترنت، دانلودی با این سرعت ها داشته باشد.

همیشه رسیدن به این سرعت ها در شرایط آزمایشگاهی و نزدیک به سایت و آنتن های 5G و با فناوری ها و تکنیک های مختلفی است که اپراتورها و شرکت های فناوری پیاده سازی می کنند. مثلا، برای تست سرعت قابلیت 8CA را باز می کنند ولی در شرایط عادی گوشی موبایل شما بیشتر از 2CA را پشتیبانی نمی کند.

نکته دیگری که باید اشاره شود؛ تفاوت شبکه های 5G با فرکانس های زیر 6 گیگاهرتزی (که غالب 5G دنیا با این امواج است) و 5G مبتنی بر امواج میلی متری است. سرعت های 5G چند گیگابیتی که گفته می شود؛ معمولا برای امواج میلی متری است ولی توسعه آن ها بسیار سخت و پرهزینه است.

حتی در بهترین کشورهای دنیا از نظر زیرساخت اینترنت مانند کره جنوبی، استرالیا، ایالات متحده، انگلیس و غیره، هنوز شبکه های 5G میلی متری نوپا هستند و به ندرت در دسترس کاربران قرار گرفتند. اصولا شبکه های 5G زیر 6 گیگاهرتز توسعه راحت تر ولی سرعت پایین ترین دارند اما شبکه های 5G میلی متری توسعه سخت تر و پیچیده تر ولی سرعت بیشتری دارند.

در ایران فعلا فقط به صورت آزمایشی چندین سایت 5G روی فرکانس های 2300 مگاهرتز راه اندازی شده است و خبری از فرکانس های میلی متری نیست.

بخواهیم یک جمع بندی داشته باشیم؛ در ایران هم قطعا وقتی 5G فراگیر شود و کاربران معمولی بتوانند با گوشی موبایل، تبلت، لپ تاپ و مودم به شبکه های 5G همراه اول یا ایرانسل متصل شوند؛ اینترنت 5G سریع تری نسبت به 4G خواهند داشت.

ما باید آرزو کنیم هرچه زودتر اینترنت 5G در ایران توسعه پیدا کند و به دست مردم برسد ولی از سوی دیگر موقعات و انتظارات خود را معقول و مبتنی بر واقعیت ها قرار دهیم.

منبع: شبکه چی

به "سرعت اینترنت 5G واقعی چقدر است؟ آیا در عمل سریع تر از اینترنت 4G است؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "سرعت اینترنت 5G واقعی چقدر است؟ آیا در عمل سریع تر از اینترنت 4G است؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید