روش های روشن کردن آتش در طبیعت ؛ شعله های زندگی بخش (قسمت دوم)

به گزارش وبلاگ اسبیکو، در روش مته ای از روش های روشن کردن آتش در طبیعت، باید یک چوب باریک کاملاً خشک را که اندازه ای بیشتر از 6 سانتی متر دارد، روی یک تکه چوب مسطح دیگر به حالت عمودی با سرعت بچرخانید تا از آن دود بلند گردد. این روش در مناطق خشک، مثل کویرها، عالی جواب می دهد.

روش های روشن کردن آتش در طبیعت ؛ شعله های زندگی بخش (قسمت دوم)

با چند مورد از روش های روشن کردن آتش در طبیعت در مجله گردشگری دلتا آشنا شدیم. روش های روشن کردن آتش زیاد است. در اینجا می توانید با راه های دیگری آشنا شوید که ممکن است در سفرها به کارتان بیاید. یادتان باشد مطلع بودن از دانستنی های سفر، برای هر فرد که قصد سفر دارد ضروری است. این موضوعات گاهی می تواند جان شما یا دیگران را در سفر نجات دهد.

آتش افروزی با مته

این روش مثل تصویری است که در فیلم های ماجراجویی و کارتن ها دیده ایم. هیجان انگیز به نظر می رسد. در این روش باید یک چوب باریک کاملا خشک را که اندازه ای بیشتر از 6 سانتی متر دارد، روی یک تکه چوب مسطح دیگر به حالت عمودی با سرعت بچرخانید. چوب باریک را باید بین دو دست قرار بدهید. چوب ها را به سرعت به همدیگر بمالید. بعد از چند دقیقه در محل سایش چوب باریک و چوب مسطح ،گرما ایجاد می گردد. کم کم دود بلند می گردد و این یعنی پیروز شده اید آتش روشن کنید. وقتی دود را دیدید، به سرعت کار بیفزایید. وقتی مطمئن شدید آتش ایجاد شده، آتش گیرانه بریزید تا آتش تان جان بگیرد. سپس هیزم هایی که از پیش جمع نموده اید را کم کم به آن بیفزایید. حواس تان باشد در مناطق خشک مثل کویرها، روش مته ای برای تهیه آتش، خوب جواب می دهد.

روش مته ای از روش های روشن کردن آتش در طبیعت

آتش افروزی به روش ساییدن

اگر در جنگل مانده اید، برای آتش افروختن روش سایشی مناسب تر است. در این روش از دو تکه چوب استفاده می گردد که یکی به صورت اره ای روی دیگری ساییده می گردد. این کار تا زمانی ادامه پیدا می نماید که اثرات دود دیده گردد. ایدئال ترین حالت برای به کار بردن روش سایشی، استفاده از چوب نی برای قسمت زیرین است. نی را از وسط ببرید و درون آن را از مواد آتش زنه (مثل خرده های چوب) پر کنید. آنگاه یک تکه چوب نرم دیگر را روی نی به صورت حرکات اره ای بسایید تا به آتش برسید. به این روش، روش شخم زدن نیز می گویند.

آتش افروزی با سنگ

سنگ چخماق و کوارتز می توانند برای درست کردن آتش مفید باشند. چخماق، سنگی سیاه رنگ و بسیار سخت است و بر اثر فرسایش، سوراخ سوراخ به نظر می رسد. سنگ چخماق را در بستر رودخانه ها یا دامنه کوه ها یا صخره های لق و سست پیدا خواهید کرد. کوبیدن دوتکه از این سنگ روی همدیگر، جرقه ایجاد می نماید.

سنگ کوارتز نیز به رنگ سفید بوده و شبیه شیشه مات پنجره است. بستر رودخانه ها، مناطق صخره ای و خط الرأس ها کوه ها معمولاً پوشیده از تکه های بزرگ کوارتز هستند.

چاقوی فولادی یا آهنی در تماس با هر سنگ شیشه ای مانند کوارتز، چخماق و عقیق جرقه فراوری می نماید و سبب آتش دریافت آتش گیرانه می گردد. چنین چاقویی را همیشه شریک طبیعت گردی های تان کنید. ضرر ندارد اگر یکی از این چاقوها در بساط سفرتان بگذارید.

آتش افروزی با خورشید

این روش شما را به یاد فیلم های حادثه ای و ماجراجویانه می اندازد. در مواقع بحرانی و زمانی که همه راه های روشن کردن آتش در طبیعت را رفته اید، اما جواب نگرفته اید، ناچار باید به خورشید رو بیندازید تا به شما آتش دهد. لنز دوربین، عدسی های محدب، ذره بین، و حتی ته بطری نوشابه های گازدار و آینه ماشین را رو به اشعه های خورشید قرار دهید. کمی مواد آتش گیرانه زیر هر کدام از این اشیا که می خواهید بهره ببرید، بگذارید. سعی کنید آن را ثابت و بی حرکت نگه دارید تا نقطه کانونی ایجاد گردد. از تمرکز اشعه ها روی مواد آتش گیرانه، حرارت و پس از آن دود به وجود می آید. این روش کمی سخت است و به مهارت زیادی احتیاج دارد. بهتر است پیش از این که واقعاً در هَچل بیفتید، به صورت تفننی و تفریحی آن را انجام دهید تا روش استفاده از آن را برای مواقع ضروری یاد گرفته باشید.

آتش افروزی با یخ

آتش دشمن یخ است. اما هنگام اضطرار می توان از یخ برای به وجود آوردن دشمنش استفاده کرد. یخ را باید به صورت مسطح و بلوری در آورید. ساییدن روی سنگ یا تراش با چاقو می تواند آن را صیقلی کند. سپس باید به روش آتش افروزی با عدسی ها و نور خورشید متوسل شوید. درست است که ممکن است هرگز مجبور نشوید با یخ آتش روشن کنید. با این حال ضرر ندارد که روش های روشن کردن آتش در طبیعت را به عنوان معلومات عمومی به یاد داشته باشید.

منبع: پیام دلتا

به "روش های روشن کردن آتش در طبیعت ؛ شعله های زندگی بخش (قسمت دوم)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "روش های روشن کردن آتش در طبیعت ؛ شعله های زندگی بخش (قسمت دوم)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید