دکوراسیون داخلی رنگی رنگی، یک انتخاب شاد و جسورانه!
به گزارش وبلاگ اسبیکو، دکوراسیون داخلی رنگی رنگی، بر خلاف دکوراسیون های خنثی، امروزه طرفداران بسیاری دارد. از انجا که رنگ ها در روحیات و خلقیات افراد می تواند تاثیر چشمگیری داشته باشد، استفاده از آن ها پتانسیلی همیشگی برای زیبایی دکوراسیون داخلی منزل دارد. اگر به دکوراسیون های رنگی علاقه مندید اما نمی دانید که چگونه رنگ ها را به فضای خانه بیفزایید، پیشنهاد می کنیم این مقاله را از دست ندهید.
دکوراسیون داخلی رنگی رنگی
دکوراسیون داخلی خانه با رنگهای شاد، اگرچه می تواند در زیبایی و تحرک فضای خانه بسیار موثر باشد اما ترکیب و نوع کاربرد رنگ نیز حائز اهمیت است. ورود به خانه ای که رنگ های زیادی بدون برنامه ریزی و تنها بر حسب تنوع در آن استفاده شده، می تواند گیج کننده و سرسام آور باشد. برای طراحی دکوراسیون داخلی خانه با رنگ های شاد توجه به چند نکته مهم ضروری است.
در دیزاین رنگ خانه، باید به تناسب رنگ ها با یکدیگر توجه کرد. برای اینکه بتوانید رنگ های متناسب تشخیص دهید و بدانید چه رنگ هایی با یکدیگر ست می شوند، می توانید از چرخه رنگ ها کمک بگیرید. در چرخه رنگ ها، سه رنگ اصلی وجود دارد. رنگ های زرد، آبی و قرمز جزو رنگ های اصلی هستند و در مرکز چرخه قرار دارند. سایر رنگ ها از ترکیب آن ها تشکیل می شوند و به ترتیب در ردیف های بعدی جای می گیرند.
همه رنگ هایی که در چرخه رنگ کنار یکدیگر قرار می گیرند، با هم تناسب داشته و می توانند در دنیای واقعی نیز کنار هم قرار بگیرند. برای مثال رنگ سبز، یکی از رنگ های متناسب با رنگ آبی است. البته این تنها راه برای قرار دادن رنگ ها کنار یکدیگر نیست. علاوه بر رنگ هایی که کنار یکدیگرند، رنگ های مقابل یا روبروی هم نیز می توانند با یکدیگر هماهنگ شوند که به آن ها رنگ های مکمل می گویند. برای نمونه رنگ های زرد و بنفش مکمل یکدیگرند.
دکوراسیون رنگی منزل
برای طراحی دکوراسیون داخلی رنگی منزل، تنها دانستن مطالب بالا کافی نیست. پس از اینکه دانستید کدام رنگ ها می توانند در کنار یکدیگر قرار بگیرند، باید توجه داشته باشید که در ترکیب رنگ ها افراط نکنید. در هنگام استفاده از رنگ های مجاور در چرخه رنگ، نباید بیش از سه رنگ را کنار هم قرار دهید. زیرا این موجب یکنواختی افراطی در یک طیف رنگ شده و فضایی کسل کننده ایجاد می کند.
برای داشتن یک دکوراسیون رنگی رنگی، استفاده از روش ترکیب رنگ های مکمل می تواند گزینه مناسب تری باشد. زیرا تنوع رنگ ها را افزایش می دهد و از یکنواختی پیشگیری می کند. اما در این مورد نیز نباید افراط کرد. به طور کلی در دکوراسیون داخلی رنگی رنگی، باید رنگ ها را در ابعاد کوچک به کار ببرید. استفاده از تنوع رنگی در ابعاد بزرگ می تواند منجر به ایجاد فضایی ناموزون و آزار دهنده شود. بنابراین بهتر است رنگ های متنوع در اندازه های کوچک و در وسایل کوچک مانند کوسن ها، جایگاه های تک نفره، یکی از دیوارهای فضا، قسمتی از پرده ها، قاب ها و گلدان ها به کار گرفته شود.
علاوه بر توجه به این عوامل، در نظر گرفتن رنگ های خنثی و سرد و گرم بودن رنگ ها نیز در دکوراسیون داخلی رنگی رنگی بسیار اهمیت دارد. در هنگام استفاده از دکوراسیون داخلی رنگی رنگی، باد توجه داشته باشید که رنگ های گرم و سرد در کنار هم قرار بگیرند و تعادل فضا را حفظ کنند. زیرا استفاده صرف از یکی از انواع رنگ های سرد یا گرم، فضای خانه را غیر قابل تحمل خواهد کرد. همچنین کمک گرفتن از رنگ های خنثی مانند سفید، طوسی، شیری و… می تواند در حفظ این تعادل اثر گذار باشد.
شاید به نظر برسد که دکوراسیون داخلی رنگی رنگی، برای هر فضایی و استفاده در هر محیی مناسب است. اما چنین نیست. در برخی از فضاها مانند اتاق کودک، اتاق خواب یا اتاق مطالعه، استفاده از دکوراسیون داخلی رنگی رنگی، می تواند کمی فضا را از اهداف اصلی اش دور کند. در فضایی مانند اتاق مطالعه استفاده از رنگ های متنوع منجر به عدم تمرکز حواس شده و امکان مطالعه را سلب می کند. برای استفاده از این نوع دکوراسیون در اتاق مطالعه بهتر است رنگ ها را در ابعاد بسیار کوچک و یا در فضایی مخالف جهت نشستن، به کار ببرید.
برای استفاده از دکوراسیون داخلی رنگی رنگی در آشپزخانه یا فضای غذاخوری نیز باید دقت داشت که رنگ های گرمی مانند قرمز و نارنجی به نحو صحیحی به کار فرایند.
این رنگ ها به لحاظ روانشناختی دارای خواصی هستند که می توانند منجر به افزایش اشتها شوند. بنابراین استفاده بیش از حد آن ها در فضاهایی مرتبط با غذا خوردن، می تواند اثرات سو داشته باشد.
منبع: اتاق