علائم هشدار کرونا را جدی بگیرید

به گزارش وبلاگ اسبیکو، خبرنگاران : علایم اصلی ویروس کووید 19 در فازهای مختلف بیماری را که یک متخصص طب اورژانس تشریح نموده است، بشناسید.

علائم هشدار کرونا را جدی بگیرید

به گزارش وبلاگ اسبیکو به نقل از ایسنا، رضا زاهد با تاکید بر اهمیت مراجعه به هنگام بیماران کرونایی برای شروع و اثرگذاری درمان، اظهار کرد: در ابتدای شیوع بیماری، نبود درمان مؤثر و اختصاصی برای بیماری کووید، امکانات محدود برای تشخیص و درمان و نهی افراد برای درخواست تست تشخیصی، سبب شد تا تصور غلط مراجعه تنها در مراحل شدید بیماری در بین مردم شکل بگیرد، در حالیکه امروز ثابت شده که شروع درمان از روزهای اول بیماری با اثرگذاری درمان ارتباط مستقیم دارد.

وی افزایش تعداد تست های تشخیصی برای شناسایی سریع تر بیماران و در پی آن قرنطینه مبتلایان را در کاهش شیوع بیماری و کنترل اپیدمی موثر دانست و اضافه کرد: با غربالگری، مبتلایان بدون علامت و یا دارای علائم خفیف شناسایی شده و ضمن قرنطینه خانگی، می توان با مراجعه سریع تر به پزشک از وخیم شدن شرایط بیماری پیشگیری کرد.

علائم کووید در فازهای مختلف بیماری

این پزشک اورژانس با اشاره به علایم و فازهای مختلف بیماری کووید 19، اظهار کرد: مبتلایان معمولا چند فاز را تجربه می نمایند، در فاز صفر بیماران بی علامت بوده و تنها با غربالگری شناسایی می شوند؛ این مرحله به دلیل کمبود تست های تشخیصی حلقه مفقوده در کشور ما بوده، چراکه افراد بدون علامت شناسایی نشده و با حضور در جامعه، بیماری را به دیگران منتقل می نمایند. البته امیدواریم با ورود تست­ های سریع جدید این مرحله نیز به زنجیره بیماریابی، قرنطینه و درمان اضافه گردد تا کنترل بیماری دست­ یافتنی ­تر گردد.

وی ادامه داد: در فاز یک، افراد علائم خفیفی مثل سر درد، گلودرد، دل درد و درد قفسه سینه، اسهال، تهوع، استفراغ، بی اشتهایی، تب و لرز، ضعف، خستگی مفرط، کوفتگی، درد شکم، سرفه خشک، تنگی نفس خفیف، اختلال بویایی و چشایی، خشکی دهان و گلو، احتقان و آبریزش بینی را تجربه می نمایند که در صورت تشدید هر یک از این علایم بیمار باید حتما به پزشک و مراکز درمانی مراجعه کند.

این پزشک متخصص با تاکید بر اینکه حدود 80 درصد مبتلایان بدون مراجعه به پزشک و تنها با استراحت در منزل بهبود می یابند، مطرح نمود: تب و بدن درد این افراد نیز با استامینوفن ساده مرتفع می گردد.

وی با بیان اینکه بعضی بیماران ممکن است این فازها را به ترتیب رد ننموده و بلافاصله بعد از شروع علائم وارد فاز بحرانی شوند، گفت: در فاز تنفسی متوسط فرد درد و فشار قفسه سینه را احساس نموده و میزان اشباع اکسیژن خون بین 90 تا 93 است؛ در فاز شدید و بحرانی تعداد تنفس بیمار به بالای 30 و میزان اشباع اکسیژن خون به زیر 90 می رسد، همچنین درگیری ریوی به بالای 50 درصد رسیده و احتمالا فرد نارسایی ارگان پیدا می نماید، بنابراین پیش از بروز این علایم فرد باید حتما به پزشک مراجعه نموده باشد.

این متخصص طب اورژانس همچنین در رابطه با علائم هشدار در افراد مبتلا به کووید 19، گفت: بی اشتهایی شدید مخصوصا در سنین بالا، اسهال شدید که سبب دهیدره و بی حالی بیمار شده، تداوم یا تشدید تب با گذشت پنج روز از شروع علائم، سیر فزاینده تعداد تنفس در دقیقه، سیر پیش فراینده تنگی نفس با انجام فعالیت های ساده مثل جابجایی کوچک در منزل، سیانوز محیطی و تغییر رنگ اندام ها به خاکستری یا آبی، تغییرات هوشیاری، گیجی و منگی و خواب آلود شدن از علائم هشدار شدید کووید 19 است که افراد با مشاهده این علائم باید هرچه سریعتر به پزشک مراجعه نمایند.

اصول طلایی قرنطینه خانگی

زاهد با تأکید بر اینکه عدم رعایت اصول قرنطینه خانگی از عوامل اصلی افزایش آمار ابتلا در سطح جامعه و خانواده هاست، مطرح نمود: مبتلایان به محض اطلاع از بیماری چه با علایم و چه بدون علایم باید در قرنطینه خانگی بمانند، فرد مبتلا باید حداقل برای 10 تا 14 روز در یک اتاق جداگانه از سایر اعضای خانواده استراحت کند، هنگام روبروه با افراد ماسک بزند و حتی المقدور مدت روبروه با سایرین را به حداقل رسانده و تا حد امکان مدت زمان صحبت کردن را کاهش دهد.

وی ادامه داد: حتی الامکان از سرویس بهداشتی جداگانه استفاده کند، در غیر اینصورت روزانه حداقل یکبار سرویس بهداشتی با محلول وایتکس (9 قسمت آب و یک قسمت وایتکس) شست و شو داده شده و تمامی شیرآلاتی که بیمار تماس داشته ضدعفونی گردد. همچنین بهداشت دست و لمس اشیا رعایت شده و سعی نمایند وسایل خواب، حوله و وسایل بهداشتی ترجیحا به صورت روزانه شسته گردد.

این پزشک متخصص با بیان اینکه بیمار در اتاق قرنطینه احتیاجی به استفاده از ماسک ندارد، گفت: اما در زمان حضور در اتاق های مشترک با سایر اعضای خانواده، هم فرد مبتلا و هم سایرین باید از ماسک استفاده نمایند. همچنین مراقبین بیمار کرونایی باید سیستم ایمنی قوی داشته باشند و اصول بهداشتی و مراقبتی را به درستی رعایت نمایند.

زاهد در مورد نوع تغذیه مبتلایان نیز مطرح نمود: مصرف مایعات کافی، سبزیجات و میوه های تازه و ضدعفونی شده بسیار توصیه می گردد؛ اگر تغذیه خوب و کافی باشد احتیاجی به مصرف مکمل نیست، در غیر اینصورت برای تقویت سیستم ایمنی، مکمل های ویتامین D و C مصرف نمایند.

بهترین زمان برای خروج از قرنطینه

این متخصص طب اورژانس با تاکید بر اینکه افراد با علائم خفیف و حتی بدون علامت نباید در سطح جامعه حضور پیدا نمایند و باید اصول قرنطینه 14 روزه را رعایت نمایند، گفت: با گذشت دو هفته از زمان شروع علائم، اگر فرد حداقل سه روز آخر بدون مصرف دارو تب نداشته باشد، سرفه از بین رفته یا به طور چشمگیری کاهش یافته و علامت دیگری نیز نداشته باشد، می تواند به قرنطینه انتها دهد اما در صورت بازگشت علائم، قرنطینه باید ادامه پیدا کند تا شرایط خروج مجدد احراز گردد.

وی تاکید نمود: توصیه اساسی این است که در صورت مثبت شدن تست افراد بدون علامت، این افراد نیز در قرنطینه بمانند تا بتوان به قطع زنجیره انتقال یاری کرد؛ چراکه یکی از عوامل اصلی شیوع بیماری، انتقال ویروس از افراد بدون علامت به سایرین است.

زاهد در بخش دیگر با اشاره به نحوه انتقال ویروس، مطرح نمود: در صورت عدم رعایت اصول بهداشتی و انتقال بیماری به سایر افراد، یک دستگاه کپی در اختیار ویروس قرار داده و به تکثیر ویروس و انتقال آن به سایرین یاری می کنیم؛ این در حالیست که همین تکثیرها شانس جهش و تغییر را برای ویروس فراهم می نماید، ولی اگر ویروس تکثیر نگردد شانس جهش آن کم شده و محدود کردن و کنترل آن کار بسیار ساده ای خواهد شد.

این پزشک متخصص با اشاره به اهمیت رعایت اصول پیشگیری برای جلوگیری از شرایط فاجعه بار ویروس در جامعه و با تاکید بر رعایت محدودیت ها و پروتکل های کرونایی برای یاری به قطع زنجیره انتقال، هشدار داد: نبود درمان مؤثر و قطعی برای بیماری، کمبود تعداد تخت های بیمارستانی و متناسب با آن تعداد پزشک و پرستار و کمبود فشار اکسیژن در بیمارستان ها شرایط را به شدت سخت نموده و ادامه این فرایند مطمئنا نحوه پاسخگویی سیستم بهداشت و درمان به احتیاج بیماران را با مشکل روبرو می نماید.

لزوم اطلاع رسانی صحیح و تعادل بین ترس و آرامش در افراد

زاهد در انتها با اشاره به غیر قابل پیش ­بینی بودن شرایط بیماران مبتلا به کرونا، گفت: در این بیماری باید بین ترس واقعی و آرامش در افراد تعادل ایجاد کرد؛ زیرا نترساندن مردم باعث حضور بی مهابا در جامعه و عدم رعایت پروتکل ها شده و ترساندن بیش از حد مردم نیز باعث ایجاد یک موج نا امیدی، یأس و اضطراب در بین مردم می گردد. این در حالیست که باید در نظر داشت 20 درصد مبتلایان احتیاج به بستری دارند، از این20 درصد 10 تا 15 درصد در بخش بستری شده و چیزی نزدیک 5 درصد به ICU احتیاج پیدا می نمایند و متاسفانه کسی که وارد ICU می گردد 50 درصد شانس زنده ماندن دارد. بنابراین با توجه به غیرقابل پیش­ بینی بودن شرایط افراد باید فرض را بر این بگذاریم که ممکن است هر کسی به این شرایط دچار گردد، لذا باید اصول بهداشتی و پیشگیری با دقت هر چه تمام رعایت گردد.

منبع: اقتصادنیوز

به "علائم هشدار کرونا را جدی بگیرید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائم هشدار کرونا را جدی بگیرید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید